wystarczyło odpiąć przejściówkę, która była wpięta do instalacji i do radia "nie skodowskiego" kość podpiąłem do Stream i hula.
i odpowiedziałeś sobie na pytanie dlaczego nie wyświetlają Ci się czujniki cofania. Amen
No nie do końca. Instalacja była oryginalna, więc sądziłem, że po podpięciu do Streama będzie wszystko działało. Ale tak nie jest. Jakoś mi to nie przeszkadzało ale zobaczyłem w innej skodzie jak się wyświetla na radiu i pomyślałem, że ja też tak chcę.
I dlatego kombinuję:
- czy może coś gdzieś trzeba zakodować, żeby działało
- czy może jakiś sterownik jest za cienki, żeby to obsłużyć
w związku z faktem iż porównanie oferty wypada z korzyścią na play .... mam pytanko, jaki telefon wybrać, aby nie mieć problemów z jego odsprzedażą i ewentualnie z pozostawieniem sobie nadwyżki na mody ? Mój abonament jaki przewiduję to miesięcznie do 100 brutto tel.na os.fiz.
comando, Lubie takie komentarze - poprzyj to argumentem.
Ja mam jeden. Nosze 2 telefony jeden z Orange drugi z Play z wlaczonym roamingiem Plusa
I wiesz co, po tym jak ludzie zaczeli mi mowic ze nie mozna sie dodzwonic na Orange zrobilem przekierowanie i w ciagu dnia kilka razy dzwoni ten telefon Playa po przekierowaniu polaczenia. Oba leza obok siebie i maja zasieg - to w czym rzecz :lol:
Internet z Orange dziala mi tak samo jak ten z Playa, czyli raz dziala, a raz nie :twisted:
Era (obecne T) tez nie zachwyciła mnie przy przedluzeniu umowy warunkami, przy rachunkach po 150-250zl :diabelski_usmiech
Moim zdaniem dobrą opcją jest zakup abonamentu bez telefonu. Abonament jest mniejszy, a telefon możemy wtedy kupić sobie praktycznie każdy i bez firmwaru od sieci tylko z oryginalnym systemem bez przeróbek.
IMO Nematode, ma rację co do oferty bez telefonu. W play dla firm, a podejrzewam, że taka oferta Cię interesuje jest abo za 37,50 + vat na dwa lata, gdzie masz pakiet 135 pln zł do wykorzystania, stan darmowy do play i na stacjonarne. Tych 135 pln daje 562 minuty do wszystkich. Szczegóły oferty: http://dlafirm.play.pl/pl/promocja/p...ex.html#24m-ce
Maicroft, na przykład taka sytuacja. Zgłaszam reklamację na nieuczciwie naliczone 150zł. Odrzucają. Składam drugą. Odrzucają. Składam odwołanie. Uznali. Rekompensata to 20 minut czyli 5,80zł. Jestem 144,20zł w plecy. Podobnych sytuacji miałem 3.
Ja właśnie przeszłam do Play z Plusa. Jak na razie zasięg jest. Właśnie dzięki temu roamingowi krajowemu z Plus GSM. Mam dużo więcej minut niż proponowali mi w Plusie za kolejne przedłużanie abonamentu. Wzięłam HTC Desire za 99 zl. W Plusie zwykła nokia E52 miała kosztować ponad 400 zł. przy podobnym abonamencie. Stan darmowy do wszystkich w Play,3 miesiące abonamentu za 50%, i jako klient "polecony" (czyli zgłoszony przez kogoś kto jest już w Play) dodatkowo 60 min przez chyba 6 miesięcy czy rok ( już nie pamiętam). W taryfie internet 1Gb w telefonie a po wykorzystaniu prędkość internetu spada ale dalsze korzystanie za free. Dodatkowo zbieram minuty promocyjne (jak rozmawiam 2 min z kimś spoza Play dostaje 1 min gratis)
Dużo łatwiej się dodzwonić w obsługi klienta w Play niż w Plusie ( gdzie zajmowało to minimum 5 minut).
Jak będzie dalej zobaczymy.
comando, a może tak nie do końca nieuczciwie :szeroki_usmiech ?Teraz zaczął się piąty rok jak mam w playu 7 telefonów i nigdy nikt nie naliczył mi nic dodatkowo.
Maicroft, na przykład taka sytuacja. Zgłaszam reklamację na nieuczciwie naliczone 150zł. Odrzucają. Składam drugą. Odrzucają. Składam odwołanie. Uznali. Rekompensata to 20 minut czyli 5,80zł. Jestem 144,20zł w plecy. Podobnych sytuacji miałem 3.
Po prostu miałeś pecha. Ja identyczną sytuację miałem w Erze, a rodzicie w Oreng. W Playu jestem 4 rok i jest mi dobrze.
Zamieszczone przez RafalekM
W play dla firm, a podejrzewam, że taka oferta Cię interesuje
No chyba, nie doczytałeś:
Zamieszczone przez macherstudio
tel.na os.fiz.
Zamieszczone przez macherstudio
nie mieć problemów z jego odsprzedażą i ewentualnie z pozostawieniem sobie nadwyżki na mody ?
To chyba na Androidzie będzie najlepszy. A co....hmm, to już musisz sam wybrać co ci się podoba. Ja np. długo polowałem na Nokię Navigator, a skończyło się na Samsungu 8500 Wave, a więc kompletnie innym i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony.
Na twoim miejscu nie kierowałbym się wyborem tel. na podstawię możliwości szybkiej odsprzedaży, no chyba że chcesz go od razy sprzedać.
Bierz ten, który będzie ci najlepiej leżał. Każdy ma inny preferencję. Jedni kupią tylko Nokię, inni nie widzą świata poza iPhonem, a jeszcze inni kierują to co im dobrze w dłoni leży.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Jak już kiedyś na jakim forum pisąłem, PLAY w okolichach łazisk górnych czyli ślask działa fatalnie, moja rodzinka tam poprzechodziła i nie ma dnia zeby nie umieli zadzwonic albo my do nich.
Zaleta moze sa ta abonamenty ale ja jednak pozostaje przy erze, może kiedys je przeanalizuje.
ja jak dzwonie to nie kieruje się tym kto w jakiej sieci jest.
Faktycznie wszyscy tak strasznie zwracają na to uwagę?? Bo ja jakoś nie zauważyłam żeby dzwoniono do mnie mniej
play to jest mina dla tych co do Ciebie dzwonią. Tak jak to już ktoś tu wspomniał, stawki przy dzwonieniu do tej sieci są o wiele wyższe i przez to przenoszenie numerów nie wiadomo do kogo się dzwoni.
UOKiK powinien się za nich wziąć, bo to jest oszukiwanie konsumentów, a raczej nie informowanie. Jak już chcą naliczać wyższe opłaty, to niech dają jakiś znak, np. sekundowy sygnał podczas wybierania numeru, że ten numer jest z puli "o podwyższonej opłacie".
za kogo powinien się wziąć. Przecież zarabiają sieci "innych" operatorów. To chyba do niech wpływają pieniądze. Poza tym to chyba regulują ustawy o stawkach operatorskich na rozwój sieci.
avocado, ja kogoś nie stac to niech nie dzwoni. łaski bez
a nie takie głupie gadanie...puszczę Ci sygnał to oddzwonisz do mnie bo TY MASZ W PLAY!!!
kurde jak ktoś cos odemnie chce to niech sam dzwoni. A jak nie pasuje to niech mi list na adres domowy wyśle
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
tomek, Mialem w Erze taryfe, gdzie dzwonilem gdzie chcialem i nie mialem rozroznienia czy to Play, Orange czy Plus. Era byla osobno liczona. Potem to zmienili
ja jak dzwonie to nie kieruje się tym kto w jakiej sieci jest.
Faktycznie wszyscy tak strasznie zwracają na to uwagę?? Bo ja jakoś nie zauważyłam żeby dzwoniono do mnie mniej
juz lepiej byc w paly i dzwonic wszedzie...bo jaka masz pewnosc dzwoniac na nr 600xxxxxx, ze to juz nie play. ja mam 2 tel jeden w paly 2 w erze.....i najprawdopodobniej nr z ery przeniose do play....
Komentarz